Vælg det rette halsbånd til dine kæledyr

Uanset om man har hund eller kat, så har man som regel ét eller flere halsbånd og snore til sine kæledyr, så man bedre kan styre dem, når man befinder sig udenfor hjemmet. Lovgivningen i Danmark udtrykker jo ganske tydeligt, at hunde kun må luftes uden brug af snor, såfremt besidderen har fuldt herredømme over hunden, og den ikke forvolder skade på andre.

Man finder hele hundeloven på Politiets hjemmeside, og her kan man også læse mere om de situationer, hvor der er påkrævet med eller uden brug af hundesnor. Man skal derfor omhyggeligt vælge en hundesnor og halsbånd i samme størrelse og kvalitet, der passer til størrelsen på dit kæledyr.

Forskellige typer af hundeseler

Mindre hunde kan man nemt kontrollere ved hjælp af en hundesnor, der er forbundet til hundens halsbånd, mens større og stærkere hunde bør anvende et komplet seletøj, der med en stålkrog kan forbindes til en passende hundesnor. Med et passende seletøj er hundens hoved og krop holdt sammen af halsbånd, seler og spænder, således man dels har fuld kontrol over dyret men også uden at gøre skade, når man trækker hårdt i hundesnoren, da kraften dermed fordeles jævnt ud på hele hundens krop. De mest udbredte typer af hundeseler og liner er:

  • Sikkerhedsseler
  • Læderseler
  • Refleksseler
  • Julius K9 seler
  • Nylonseler
  • Webbingseler
  • Kæder

Mange hundesnore kan desuden fås med automatisk oprulning, således man kan tilpasse længden individuelt, hvilket kan være meget praktisk, da hunden derved kan få lang line, når den har brug for lidt privatliv. Man bør vælge en nylonline, hvis man foretrækker en slidstærk og vedligeholdelsesfri hundesnor, men en læderline er ofte mere behagelig end en nylonline, da denne ikke kan brænde dine hænder.

En hundesnor af læder kræver dog lidt mere vedligehold end en nylonline såsom læderfedt eller læderolie, der gør den blød og vandafvisende. En webbingline er fremstillet af polyester, hvilket er utroligt slidstærkt, når det syes sammen. Denne type er især velegnet til træning men også til hverdag.

Køb hundeartikler på en webshop

I mange år har de fleste valgt at købe halsbånd og snore til deres kæledyr hos den lokale dyre handel eller supermarked, hvor udvalget som regel er meget begrænset, idet fysiske butikker har store udgifter til personale og husleje, og fordi man også skal have mange andre typer lager på vare på den beskedne plads i butikken.

I dag vælger mange derfor at købe hundeartikler på en webshop, da man her dels kan finde et væsentligt større udvalg samt lavere priser, da man køber ind i større partier og har lave driftsomkostninger. Man sparer også tid og transportudgifter ved at handle på en webshop, og det gælder alle former for varer, så man kan derfor finde mange typer halsbånd på webshoppen Petworld, der er kæledyrenes supermarked på nettet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *