Gode råd, når din hund har fået lopper

Selvom hunden er menneskets bedste ven, kan den ikke kommunikere på samme måde som et menneske. Derfor er det vigtigt at være proaktiv og selv sørge for at tjekke, om der er noget galt med din hund. En af hundens største fjender er lopper. De er irriterende for hunden og forringer livskvaliteten. Men hvordan finder du ud af, om din hund har lopper, så du kan sørge for, at den kommer af med dem igen? Bliv klogere på det her.

Hvordan kan jeg hjælpe min hund?

Rundt omkring findes der rigtig mange hjemmesider, der sælger loppemidler, som kan hjælpe din hund af med de irriterende lopper. Her vil produkterne slå lopperne ihjel og forebygge mod nye angreb. Derfor vil disse midler hjælpe din hund med at blive loppefri. Der står i brugsanvisningen, hvordan du skal anvende produktet. Ikke alle loppemidler er lige gode, og hvis du er i tvivl om, hvilket du skal anvende, kan du tage din hund med på en dyreklinik, som kan komme med en anbefaling.

Men før du anskaffer dig et loppemiddel, skal du være sikker på, at din hund har lopper. Og her er visse tegn, du kan holde øje med. Hvis din hund begynder at klø sig unormalt meget, kan det være en indikation på lopper. Derfor bør du tage fat i hunden og undersøge den. Her kan det være svært at se, om den har lopper eller ej, og derfor kan en tættekam være et godt redskab. Kan du stadig ikke se noget, men føler du dig samtidig ikke overbevist om, at din hund er loppefri, bør du tage den med på en dyreklinik.

Tre forskellige behandlinger

Når din hund har fået konstateret lopper, skal den i behandling med et loppemiddel for at blive fri for lopper. Her findes flere forskellige strategier, og det er en vurderingssag, hvad du finder bedst for din hund.

Spot on-midler

Spot on-midler er et loppemiddel i dråbeform, som påføres på hunden pels forskellige steder. Midlet vil fordele sig i hudfedtet, og lopperne vil dø inden for et døgn. Det er ikke sikkert, at alle lopper forsvinder. Det skyldes dog ikke, at midlet ikke virker, men at der blot er nye lopper, der er hoppet på dyret. Den bedste indikation på, at midlet virker er, at din hund stopper med at klø sig.

Tyggetabletter

Hvis du ønsker en langsigtet bekæmpelse af lopper, kan en tyggetablet være et godt middel. Tabletterne findes både med kort- og langsigtet virkning. Hunden spiser tabletterne, og når lopperne bider hunden, vil de optage midlet. Hvis du bruger de kortsigtede tabletter, vil lopperne dø inden for en halv time, mens de vil dø inden for et halvt døgn, hvis du bruger de langsigtede tabletter. Ulempen ved de kortsigtede tabletter er, at de mister deres effekt allerede inden for et døgn.

Loppehalsbånd

Loppehalsbåndet er et kendt redskab, når din hund har fået lopper. Du sætter halsbåndet på din hund, og i løbet af en lang periode vil det frigive stoffer, der dræber lopperne. På den måde bliver din hund loppefri ved at have et halsbånd på. Halsbåndet frigiver kun meget små doser af stoffet, og halsbåndet skal oftest bruges i over et halvt år.

Find kilden til problemet

Når din hund har fået lopper, er det oftest ikke nok at give hunden behandling og gøre den loppefri. Ofte findes lopperne i hundens omgivelserne, og dermed vil din hund få lopper igen. Derfor skal du foretage en grundig støvsugning, vaske gulvet, paneler og møbelbetræk. Dertil skal du være opmærksom på, hvor din hund befinder sig og sørge for, at der er loppefrit i de områder, hvor hunden opholder sig meget.

Ligeledes kan du behandle din hund forebyggende. Det er især relevant, hvis din hund befinder sig i områder, hvor der er stor smittefare. Det kan eksempelvis være til hundetræning. Omvendt vil det være unødvendigt, hvis du ikke vurderer, at der er en stor smittefare. Det er en vurdering, I kan tage i hjemmet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *