Vælg det bedste hundemad til din hund

Der findes mange vigtige betragtninger over hundefoder, når man skal ud på markedet og finde et passende foder til sin elskede hund. Jeg håber, at disse råd kan hjælpe begyndere til at forstå mulighederne, når man skal finde den bedste type hundekost. Det er jo muligt at købe utrolig mange typer af hundemad, som kan være både tørkost eller vådkost. Der findes mange mærker at vælge imellem og i flere størrelser og med forskellig smag og indhold. Derfor bør du sætte dig grundigt ind i, hvilken slags hund du har og hvilken type hundefoder, som bedst passer til denne. Det er ikke godt for din hund at blot få den billigste type hundemad, som måske ikke indeholder de rette typer af næringsstoffer. Du kan heller ikke regne med, at din hund kun kan overleve af dine madrester fra spisebordet. Du finder et bredt udvalg af hundemad hos Olivers Petfood.

Hvilke krav stilles til sundt hundemad?

Du skal sørge for at købe en type hundemad, som indeholder den rette mængde af næringsstoffer til netop din type hund. Hvalpe skal jo have en hvalpeblanding, så de får den rette mængde af animalske proteiner med de rette typer aminosyrer. Hunde er jo kødædere, så det er meget vigtigt, at de får alle de næringsstoffer, som de har behov for, således de altid har energi og kærlighed til dig og din familie. Man behandler sin elskede hund som en del af familien, så det er klart, at hunden skal have et sundt måltid hver eneste dag. Så kan man altid supplere lidt med en godbid og eventuelle rester i løbet af dagen. Husk at din hund også får de nødvendige vaccinationer samt pelsvask, således din hund kan undgå alle typer af plagsomme sygdomme samt lopper. Find ud af, om din hund har glutenallergi, idet den så ikke kan tåle kornprodukter. Mange hunde har disse allergier, og de bør derfor få kornfrit hundefoder. Du kan købe kornfrit hundefoder hos Olivers. Man kan både give sin hund vådkost samt tørkost, det er bare vigtigt, at din hund får vand nok. En hund kan nøjes med en god tørkostblanding, som i dag indeholder alle de nødvendige næringsstoffer. Der skal blot være animalske proteiner i samt de nødvendige vitaminer og mineraler.

Hvad har din hund brug for i foderet?

Det minder i høj grad om ernæringsindholdet i vore egne madvarer, idet en hund har brug for følgende ingredienser i sin kost:

Vand, Energi, Protein, Fedt, Kulhydrat, Kostfibre, Kalcium, Fosfor, Magnesium, Salt, Kobber, Selen, Zink, Vitamin A, Vitamin B, Vitamin C, Vitamin D, Vitamin E, Vitamin K samt Antioxidanter.

Når hunden er ca. 1 år gammel, så er den ofte udvokset til 90 % af sin kropsvægt, og den bør skifte fra hvalpefoder til en voksenblanding af hundemad. Kostfibre er vigtige for hunden, fordi det hjælper foderet på dets vej gennem tarmen. Hvis man oplever store mængder afføring fra din hund, så kan der altså både være tale om for mange eller for få fibre i kosten, og dette afhænger af den individuelle hund og de anvendte kostfibre. Til de aktive hunde bør man øge mængden af fedt i kosten, idet fedt giver mest energi ved forbrænding. Får hunden for meget energi i forhold til, hvor meget den forbrænder, så bliver den overvægtig. Får hunden for lidt energi i forhold til dens forbrænding, så opleves hunden som sløv og energiforladt. Derfor er det vigtigt, at man tilpasser den korrekte mængde foder til sin hund, således man kan have bedst glæde ved den. Hvis et hundefoder mangler fedtstoffer, så kan man ofte se dette på hundens pels, som kan blive mat, tør og skællende. Derfor er det godt for med især fedtsyrer såsom fiskeolie, men også andre fedtstoffer fra vildt og fisk er især godt frem for andre typer af dyrefedt. Hvis hundefoderet indeholder ingredienser med højt glykæmisk indeks, så vil hundens blodsukker stige unødvendigt meget. På den måde kan hunden blive træt og sløv, og på længere sigt vil det skabe en form for ubalance hos hunden og dennes trivsel. Især produkter med korn samt sukker og stivelsesholdige ingredienser er ikke hensigtsmæssig kost for din hund over længere tid. Vær opmærksom på disse ingredienser ofte er at finde i den helt billige type hundefoder. Man kan også diskutere om hunden har brug for tørfoder eller vådfoder, og det vigtigste i den forbindelse er, hvad din hund trives bedst med, da begge typer af foder er udmærket. Desuden bør man give sin hund kødben, således den kan få fjernet tandsten.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *