Gode råd om hundepasning

Jeg ville lige komme med et bidrag til andre hundeejere om, hvordan man bedst passer og plejer sine hunde. Det kan i visse tilfælde være svært at give hunden den mest optimale pasning, såfremt man bor i en lille lejlighed og samtidig har et fuldtids job. En hund bør ikke blive efterladt alene i længere tid ad gangen, men ofte kan alle i familien give et bidrag til pasningen, så alle også har glæde af hunden, som jo er kendt for at være menneskets bedste ven. Nu er der jo også stor forskel på hunderacer, så alle hunde er jo individuelle, men der gælder trods alt visse retningslinjer, så jeg gerne vil bidrage med min viden og erfaring på dette område.

og terrier

Vi bor jo på landet, så vi har masser af plads til vore hunde, idet de ofte render udenfor det meste af dagen. Vi har 4 bassethunde og 5 terriere af racen Cairn Terrier, og de kommer fint ud af det med hinanden. Visse hundearter spænder ikke så godt sammen, så det skal man absolut gøre sig klart og undersøge situationen nøjere, før man investerer i en hund, om den passer til dit miljø.

Mange familier har også katte og andre husdyr, som din hund bør respektere. I mange tilfælde kan hunde faktisk trives ganske fint i hjem med katte, men på tegnefilm er de altid uvenner. Vores terriere er nogle livlige og sjove små hunde, som hele familien elsker at lege med. En terrier er god til børn, da den er lille og elsker at lege og lære nye tricks. Når den ikke gider lege mere, så melder en terrier selv fra, så den er nem at passe for alle. Den er meget renlig, så den passer også fint til personer i lejlighed.

En terrier er generelt meget nysgerrig af natur, og de elsker at lege, og da de samtidigt er meget lærenemme, så anvendes de ofte til hundesport, hvor de nemt kan lære avancerede hundekunster. Det vigtigste råd om terriere er, at det er meget vigtigt at holde deres skind fri for lopper, da de er overfølsomme for loppe bid, og man skal også sørge for at ikke overfodre den, da de har tendens til at blive tykke, hvilket ikke er godt for dem.

Endeligt bør man påregne en del pleje af deres pels, som vokser meget hurtigt, og de skal derfor børstes tit, så pelsen ikke bliver filtret. Vores bassethunde er også meget børnevenlige, og ligesom vores terriere elsker bassethunde at gå tur, måske fordi de oprindeligt er jagthunde.

 

Fodring af hunde

Det er meget vigtigt, at man passer og plejer sine hunde korrekt med kærlighed og opmærksomhed, men det er ligeså vigtigt, at man giver sine hunde den rette kost. En hund er jo kødæder, så hunde skal have foder, som indeholder animalske proteiner for at få de nødvendige næringsstoffer og aminosyrer. Derfor er det absolut vigtigt, at man ikke blot køber det billigste og dårligste hundefoder på markedet, idet dine hunde lever sundere og længere samt med mere energi, hvis de fra starten af får den rette mængde af et passende foder. Derfor bør alle hundeejere sætte sig ind i, hvilken type foder, som passer til netop deres type hund. Bemærk at hvalpe naturligvis skal have mindre portioner samt en speciel hvalpeblanding. Sørg altid for dine hunde får nok vand især i de varme sommerperioder. De fleste hunde har også brug for en godbid i ny og næ, og køb også lidt legetøj til hundene, så de har noget at lege med i ledige stunder.

Er du vild med terrier hunde så se mere på dansk-terrier-klub.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *