Hvilken type hundeseng bør man vælge?

Familiens elskede kæledyr hunden skal naturligvis have et godt og trygt sted at sove eller at opholde sig på, så den ikke bruger familiens seng eller sofa til dette formål. Der findes en masse forskellige muligheder at vælge imellem, når man skal ud og finde en hundeseng eller hundekurv til menneskets bedste ven. Men du bør nok lige overveje først, hvilken type hundeseng, som passer bedst til din hund. Har du en lille hundehvalp eller er det en stor hund, har du flere hunde og andre overvejelser kan komme på tale. Fælder din hund, så skal det nok være en rengøringsvenlig hundeseng, du vælger. En hundeseng kan jo fremstilles i mange størrelser af et utal af materialer. Derfor er der også store forskelle på priserne, når man skal ud på markedet og anskaffe sig en hundeseng.

Fordele ved en plastkurv

Man skal være omhyggelig med valget af en hundeseng, idet man kan komme langt ved at vælge en robust hundekurv lavet af plast eller fletværk, idet denne type hundeseng kan forbedres med et godt tæppe, således sovestedet bliver både blødt og komfortabelt for din hund. Denne type hundeseng er meget nem at vedligeholde og rengøre, da det eneste man selv skal gøre er at komme tæpperne i vaskemaskinen. Det er især en god idé med denne type hundeseng til en hvalp, idet hvalpe ofte kan tisse i sengen. I det tilfælde er det en god idé at vælge en plastkurv, for at hvalpen ikke let kan bide den i stykker.

Hold øje med din hunds yndlingssteder

Du må iagttage din hund, så du på den måde lægger mærke til, hvilken type hundeseng, der ville være bedst for din hund. Hvor kan din hund lide at sove? Læg mærke til om den kan lide at sove på gulvet, eller om den søger noget blødt at lægge sig på. Måske den bedst kan lide at ligge et varmt sted foran ildstedet, ovnen eller tæt på en radiator. Men måske foretrækker den en blød lænestol eller din yndlingssofa. Måske kan du herved blive overbevist om, at din hund vil trives i en blød hundeseng, så du bør gå på jagt efter en hundeseng, som kan forme sig efter hunden, såsom en krøyerpude eller lignende. Denne type hundeseng holder desuden godt på varmen.

En lukket hundeseng

Der findes også en del typer af lukkede senge, og disse henvender sig især til de mindre hunde. De fungerer oftest som en lille hule, fordi de er lukkede som et lille telt. Som regel er de lavet af skumgummi beklædt med stof, og dette er praktisk ved rengøring, idet de blot kan komme i vaskemaskinen. Nogle af disse lukkede huler har forskelligt mønster på ydersiden og indersiden, så de kan vendes. Derved kan man nemt skabe forandring, idet mønstret jo skiftes på en let måde.

Hvor køber man en hundeseng?

Der findes mange steder man kan købe en hundeseng, men det er ofte en god idé at starte med at søge på internettet, hvor man finder det største udvalg og endda til yderst konkurrencedygtige priser. En af de største webshops med et bredt udvalg er Olivers.dk, hvor man har specialiseret sig i alt udstyr til hunde og katte, og her findes et bredt udvalg af forskellige hundesenge.

Billede: jack berry

Billede: torbakhopper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *